Limba romana pentru straini

Aceste cursuri se adreseaza cu precadere oamenilor de afaceri, diplomatilor, cetatenilor straini care lucreaza sau studiaza in Romania.

Organizarea cursurilor se pliaza ca orar, frecventa, loc, modalitati de predare si verificare, necesitatilor cursantilor. Pentru un necunoscator al limbii se recomanda 5 module pentru a ajunge la o buna folosire a limbii in situatii concrete curente.

Grupele de studiu​
Cursuri individuale sau grupe mici de 3-6 cursanti aflati la acelasi nivel de cunoastere a limbii.

Metodologie​
Programa de predare se construieste de catre profesor impreuna cu cursantul, in functie de necesitatile acestuia. Orice programa include insa obligatoriu notiuni fundamentale de gramatica, lexicul de baza si structuri specifice limbajului viu pentru interactiunea in situatii concrete. Orice programa atinge cele cinci abilitati fundamentale (intelegerea limbii vorbite, exprimarea orala, intelegerea limbii scrise, redactarea corecta a unui text scris, interactiunea in conversatie) dar pune accentul pe abilitatile necesare scopului cursantului.

Limba de predare​
Cursurile de limba romana se predau fie folosind o limba vehicul (engleza, germana, spaniola, etc.) fie direct in limba romana (varianta nerecomandabila incepatorilor absoluti). In cele doua cazuri se folosesc metodologii si parcursuri diferite.